Poznańskie Targi Piwne 2016
Piwo VII
Kwas Eta, browar Pinta. Listopadowe piwo miesiąca Pinty. Obowiązkowe do wypicia na Targach. Trzeba było się trochę ukwasić, po tych wszystkich mocarzach goryczki ;)
Piwo to jest z gatunku piw kwaśnych - konkretnie Sour Pumpkin Red Ale. Tak tak, dyniowe :) W składzie pulpa z pieczonej dyni Hokkaido, wanilia, cynamon, goździk, imbir. Zakwaszane za pomocą bakterii Lactobacillus Helveticus.
W skrócie - wystrzałowe piwo!! Mega smaczne, pijalne, klasa.
Bardzo mętne, pomarańczowo-bursztynowe w barwie. Ja miałem nalane bez pianki.
Nie będę tu rozróżniał zapachu i smaku, napiszę tylko, że piwo oczywiście kwaśne, bardzo przyprawowe, czasami ostre. Jedno z ciekawszych piw jakie do tej pory piłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz